History


Η ιστορία του συνδέσμου μας ξεκινάει το 1999, όταν μια παρέα ανθρώπων έκαναν τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία του. Το κλαμπ στεγαζόταν στα Γιάννενα χωρίς διακοπή, από το 1999 μέχρι και το 2009. Το πρώτο μας «σπίτι» βρισκόταν στην οδό Καλάρη, αργότερα μεταφερθήκαμε στην Κάνιγγος, έπειτα στην Καποδιστρίου μετά στην οδό Λύγκου στα Ζευγάρια και τέλος τον Μάιο του 2011 μεταφερθήκαμε στο  Κ.Nεωχοροπουλο, Κασιουμη 12.Τωρα ο σύνδεσμος βρίσκετε στο κέντρο της πόλης στην οδό ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ 24


Η δημιουργία ενός συνδέσμου στην πόλη αποτέλεσε επιτακτική ανάγκη τόσο από τον κόσμο της πόλης όσο και από το πάθος του πρώτου πυρήνα. Η οργάνωση αφενός εκδρομών και παρουσίας εντός του γηπέδου, και αφετέρου της δράσης μας έξω από αυτό, κατέδειξε αναμφισβήτητα και αναγνωρισμένα από τους υπολοίπους, την κυριαρχία του πράσινου στοιχείου στην περιοχή.


Στόχος του συνδέσμου, η διαρκής παρουσία εκεί που ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αγωνίζεται, η συσπείρωση όσων αγαπούν και θέλουν να προσφέρουν σε αυτόν και κεντρικά το διαχρονικό όνειρο μιας αυτοδύναμης και στιβαρής ενιαίας ΘΥΡΑΣ 13. υπόσχεσή μας, ότι στο βαθμό που μπορούμε, κάθε ενέργειά μας κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση. Στο ενεργητικό του συνδέσμου, αμέτρητα χιλιόμετρα σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, αγώνες για ποδόσφαιρο, μπάσκετ και ερασιτέχνη και η πρωτιά στα οπαδικά δρώμενα της πόλης. Θεωρούμε τη συνεργασία βασικό παράγοντα ώστε οι επιδιώξεις μας να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έτσι, ως δυτική Ελλάδα, προσπαθούμε σε αυτό τον τομέα, ιδιαίτερα στη διοργάνωση κοινών εκδρομών. Πιο κοντά βρισκόμαστε με τα κλαμπ της Άρτας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας και Καλαμπακας με φυσικό εξάλλου επακόλουθο την δημιουργία σχέσεων φιλίας και αλληλεγγύης.


Σαφώς υπάρχουν και πράγματα που χρειάζονται βελτίωση. Ως σύνδεσμος, ανήκουμε και εμείς στον Ενιαίο Φορέα Συνδέσμων Θύρας 13, γεγονός για το οποίο εκφράζουμε την αμέριστη χαρά μας.


Οι καιροί που ζούμε είναι χαλεποί και χρειάζεται να επιδείξουμε ιδιαίτερη προσοχή. Προσπαθούν με ζήλο να στήσουν στον τοίχο τους οπαδούς, γιατί ακριβώς είμαστε εμπόδιο στα σχέδιά τους και πρώτης τάξης ευκαιρία για τα εξιλαστήρια θύματα που ψάχνουν. Μοντέρνο ποδόσφαιρο, σούπερ λίγκα, σύνδεσμοι- μαγαζάκια, και οπαδοί υπάλληλοι, είναι το πρότυπο σύστημα που επιθυμούν να εγκαθιδρύσουν πολιτικοί και παράγοντες. Πάνε να μας φορτώσουν και το προπατορικό αμάρτημα, για να βρούνε κάλυψη στους αθλητικούς τρομονόμους που φτιάχνουν. Απαγόρευση μετακινήσεων, ονομαστικά εισιτήρια, σύνδεσμοι- λέσχες, κάμερες, αυτόφωρο και ποινές μη εξαγοράσιμες, είναι η πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Μας ευνουχίζουν στερώντας μας θεμελιώδη δικαιώματα και μας θέλουν υποταγμένους. Δεν μας ξέρουν όμως καλά. Ούτε μας φοβίζουν, ούτε μας αλλοιώνουν. Με πανό, πλακάτ, ενημέρωση των μελών για το περιεχόμενο των νόμων ( η άγνοια δεν βοήθησε ποτέ κανέναν) και με καθημερινή καταγγελία των σχεδίων τους, δηλώνουμε παρόντες και αφυπνίζουμε συνειδήσεις. Στην υποκρισία τους απαντάμε με δράση.


Εμείς ούτως ή άλλως, ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα ότι φωνή λαού, οργή Θεού. Στις 13 Απριλίου 2008 ο λαός του Παναθηναϊκού, πήρε εκείνο το απόγευμα την κατάσταση στα χέρια του. Όλοι ήμασταν εκεί και ξέρουμε τι έγινε. Ο χειρότερος εχθρός είναι ο κακός μας εαυτός και μόνο. Είχαμε αποδείξει για άλλη μια φορά την αγάπη μας για το Τριφύλλι, η οποία υπερπηδά οποιαδήποτε λάσπη από τα ΜΜΕ, οποιαδήποτε προσωπικά συμφέροντα, και όχι μόνο απαιτήσαμε αλλά πετύχαμε αυτό που ωφελούσε περισσότερο το σύλλογο. Όποιος εκμεταλλεύεται τον Παναθηναϊκό, βρίσκεται αυτομάτως απέναντί μας.


Κανένας λοιπόν δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ιστορία του ενδοξότερου ελληνικού συλλόγου, γιατί κανένας δεν έχει όνομα βαρύτερο από την ιστορία του… Πάνω από εκατό χρόνια Παναθηναϊκός, σαράντα και χρόνια Θύρα 13. ζήσαμε μέρες χαραγμένες πλέον, που κάνουν τις ευθύνες μας για το μέλλον ακόμη μεγαλύτερες. Δύναμη της ομάδας οι οπαδοί και το ισχυρό κλαμπ εγγυητής της διάδοσης της Παναθηναϊκής ιδέας. Πιο ενωμένοι από ποτέ, ας παλέψουμε γι’ αυτό, για όσους έφυγαν πρόωρα από κοντά μας.

ΥΓ1: Μιχάλη σ’ αγαπάμε, αδέλφια δε σας ξεχνάμε…ΥΓ2: ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΓΚΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ.. ΥΓ3: 1908 since then, no end